De zangers van het kwartet

Teunis Nentjes, 1e tenor

begon zijn zangcarriére in 2003 bij het Chr. Mannenkoor “Eiland Urk” o.l.v. Gerrit Schinkel alwaar hij vanaf 2014 tevens vaste solist en zijn stem, tijdens de vele concerten te beluisteren is. Samen met muziekvriend Tim Evink vormt hij sinds 2013 het Urker Mannenduo. Sinds 2015 is hij verbonden aan het Urker Mannenkwartet als reservezanger wanneer een van de tenoren is verhinderd. In 2008 trouwde Teunis met Linda en zijn zij de trotse ouders van drie dochters. Hij is mede-eigenaar van schoonmaakbedrijf Gebr. Nentjes.

Johan Baarssen, 2e tenor

was van 1990 tot 2011 verbonden aan het Urker Mannenkoor Hallelujah. In 2004 is hij zangles gaan volgen bij zangpedagoog Aart Mateboer. Het jaar daarop ging hij zangles volgen bij de bekende sopraan Marjo van Someren, bij wie hij nog steeds lessen volgt. Van 2005 tot 2008 heeft Johan gezongen bij het Urker Mannenensemble o.l.v. Pieter-Jan Leusink. Daarna is hij weer gaan zingen bij het Urker Mannenkoor Hallelujah waar hij regelmatig zijn heldere tenorstem liet horen met zijn vaste solo's. Johan heeft zijn eigen vis- speciaalzaak in Lelystad.

Klaas Pasterkamp, bariton

trouwde in 2009 met Heleen en is inmiddels de trotse vader van twee zoons. Klaas is in het dagelijks leven calculator bij een betonfabriek in Lemmer. Van 2002 tot 2011 was Klaas lid van het Urker Mannenkoor Hallelujah waar hij tevens vaste baritonsolist was. In 2003 is Klaas zanglessen gaan volgen aan het Muzisch Centrum te Emmeloord bij Marian Huitema. Hierna is Klaas zangles gaan volgen bij Aart Mateboer en vervolgens ook bij Marjo van Someren.

Bert van Slooten, bas

is zijn zangcarriére begonnen in 2001 bij het Urkervisserskoor "Crescendo" waar hij een interne opleiding kreeg van de bekende bariton solist Piet Baarssen. Van 2008 tot 2009 zong Bert bij het North Sea Vocal Band. In het begin van 2009 werd hij gevraagd of hij solo wilde gaan zingen. Sinds die tijd is hij de vaste bassolist van Crescendo. April 2010 is hij zangles gaan volgen bij Marjo van Someren. Bert is in het dagelijks leven mededirecteur van van Slooten Groep (autobedrijf, taxi- en schadebedrijf). Hij is sinds 2002 getrouwd met Ida en woont samen met hun 3 zoons op Urk.

Jelle Bakker, bariton (reserve)

is in het dagelijk leven eveneeens werkzaam bij dezelfde betonfabriek als Klaas Pasterkamp. Als koorlid is hij verbonden aan het Chr. Mannenkoor ‘Eiland Urk’. Sinds enkele jaren is hij daarnaast als reserve-zanger vebonden aan het Urker Mannenkwartet. Op dit moment vervangt hij veelvuldig Klaas die kampt met de gevolgen van corona. Naast het zingen mag Jelle graag kosteren in de Bethelkerk op Urk. Hij is getrouwd met Alma.

© Stichting het Urker Mannenkwartet