De zangers van het kwartet

Teunis Nentjes, 1e tenor

begon zijn zangcarriére in 2003 bij het Chr. Mannenkoor “Eiland Urk” o.l.v. Gerrit Schinkel alwaar hij vanaf 2014 tevens vaste solist en zijn stem, tijdens de vele concerten te beluisteren is. Samen met muziekvriend Tim Evink vormt hij sinds 2013 het Urker Mannenduo. Sinds 2015 is hij verbonden aan het Urker Mannenkwartet als reservezanger wanneer een van de tenoren is verhinderd. In 2008 trouwde Teunis met Linda en zijn zij de trotse ouders van drie dochters. Hij is mede-eigenaar van schoonmaakbedrijf Gebr. Nentjes.

Jelle Bakker, bariton

is in het dagelijk leven eveneeens werkzaam bij dezelfde betonfabriek als Klaas Pasterkamp. Als koorlid is hij verbonden aan het Chr. Mannenkoor ‘Eiland Urk’. Sinds enkele jaren is hij daarnaast als reserve-zanger vebonden aan het Urker Mannenkwartet. Op dit moment vervangt hij veelvuldig Klaas die kampt met de gevolgen van corona. Naast het zingen mag Jelle graag kosteren in de Bethelkerk op Urk. Hij is getrouwd met Alma.

Jan-Willem ‘t Hart, 1e tenor (reserve)

Toen er op Hemelvaartsdag plotseling een invaller nodig was voor Johan als 2e tenor werd zijn plaats ingenomen door Jan-Willem ’t Hart. Dit deed hij met heel veel passie en inzet en bleef na dit optreden plakken op de repetities van het kwartet. Omdat Jan-Willem normaal 1e tenor zingt gaf Teunis aan het fijn te vinden wanneer Jan-Willem ook af en toe voor hem in zou kunnen vallen. Jan-Willem heeft zangles bij Clara de Vries en zingt in meerdere koren alsook als solist bij diensten en concerten.

Meindert Bakker, bariton (reserve)

is in het voorjaar van 2022 meegekomen met Jelle Bakker om als reservezanger mee te zingen bij het kwartet. Hij heeft ervaring opgedaan bij diverse koren en zingt al geruime tijd bij het Chr. Mannenkoor ‘Eiland Urk’. Inmiddels zong hij al met diverse concerten en opnamen mee. Meindert is werkzaam als zelfstandig timmerman en woont samen met zijn vrouw en 2 kinderen op Urk.

Bennie Bakker, bas (reserve)

begon in 2010, op advies van een aantal enthousiaste vrienden met het zingen bij het Urker Mannenkoor “Hallelujah”. Zingen doet Bennie graag en hij valt dan ook op door zijn rijzige postuur en stevige basstem. Sinds 2016 zingt hij mee bij het Urker Mannenkwartet. Na zijn trouwen is Bennie verhuisd naar Rijssen. In het dagelijks leven is hij werkzaam als schilder en eigen baas.
© Stichting het Urker Mannenkwartet

Johan Baarssen, 2e tenor

was van 1990 tot 2011 verbonden aan het Urker Mannenkoor Hallelujah. In 2004 is hij zangles gaan volgen bij zangpedagoog Aart Mateboer. Het jaar daarop ging hij zangles volgen bij de bekende sopraan Marjo van Someren, bij wie hij nog steeds lessen volgt. Van 2005 tot 2008 heeft Johan gezongen bij het Urker Mannenensemble. Daarna is hij weer gaan zingen bij het Urker Mannenkoor Hallelujah waar hij regelmatig zijn heldere tenorstem liet horen met zijn vaste solo's. Johan heeft zijn eigen vis-speciaalzaak in Lelystad.

Bert van Slooten, bas

is zijn zangcarriére begonnen in 2001 bij het Urkervisserskoor "Crescendo" waar hij een interne opleiding kreeg van de bekende bariton solist Piet Baarssen. Van 2008 tot 2009 zong Bert bij het North Sea Vocal Band. In het begin van 2009 werd hij gevraagd of hij solo wilde gaan zingen. Sinds die tijd is hij de vaste bassolist van Crescendo. April 2010 is hij zangles gaan volgen bij Marjo van Someren. Bert is in het dagelijks leven mededirecteur van van Slooten Groep (autobedrijf, taxi- en schadebedrijf). Hij is sinds 2002 getrouwd met Ida en woont samen met hun 3 zoons op Urk.

Pieter Ras, 2e tenor (reserve)

Op 15 jarige leeftijd begon hij zijn zangloopbaan als bariton bij het Chr. Urker Visserskoor Crescendo. Hij kreeg zangles van Meindert W. Kramer, en maakte de overstap naar 2e tenorpartij. Van 1997 tot 2004 was hij betrokken als mede- oprichter en solist bij Chr. Mannenkoor Soli Deo Gloria. Na een aantal omzwervingen bij o.a. het Urker mannen ensemble kwam hij weer ‘thuis' bij Crescendo. Ook daar is hij met regelmaat als solist te horen. Sinds kort is hij reservezanger bij ons kwartet. Zingen betekent voor Pieter dat hij zijn gave mag gebruiken tot eer van zijn Schepper, en zo de Blijde Boodschap aan vele mensen mag laten horen. Hij is vriesmeester bij Baarssen fish processing. Pieter woont, samen met zijn vrouw Annemarie en hun 3 kinderen op Urk.

Klaas Pasterkamp, bariton (reserve)

trouwde in 2009 met Heleen en zijn de trotse ouders van twee zoons en een dochter. Klaas is in het dagelijks leven calculator bij een betonfabriek in Lemmer. Van 2002 tot 2011 was Klaas lid van het Urker Mannenkoor Hallelujah waar hij tevens vaste baritonsolist was. In 2003 is Klaas zanglessen gaan volgen aan het Muzisch Centrum te Emmeloord bij Marian Huitema. Hierna is Klaas zangles gaan volgen bij Aart Mateboer en Marjo van Someren.