De zangers van het kwartet

Jan Loosman, 1e tenor

valt niet alleen op door zijn rijzige postuur, maar ook door zijn heldere en krachtige tenorstem. Vanaf 2001 tot 2012 was hij vaste tenor solist bij Crescendo. Na een interne opleiding van dirigent Louwe Kramer en bariton Piet Baarssen klonk zijn heldere tenorstem op vrijwel ieder concert van Crescendo. Jan is eind 2004 getrouwd met Jannie en woont op Urk. Inmiddels is hij vader van 3 jongens. Sinds april 2010 heeft Jan zangles samen met alle andere zangers van het "Urker Mannenkwartet" bij sopraan Marjo van Someren.

Johan Baarssen, 2e tenor

was van 1990 tot 2011 verbonden aan het Urker Mannenkoor Hallelujah. In 2004 is hij zangles gaan volgen bij zangpedagoog Aart Mateboer. Het jaar daarop ging hij zangles volgen bij de bekende sopraan Marjo van Someren, bij wie hij nog steeds lessen volgt. Van 2005 tot 2008 heeft Johan gezongen bij het Urker Mannenensemble o.l.v. Pieter-Jan Leusink. Daarna is hij weer gaan zingen bij het Urker Mannenkoor Hallelujah waar hij regelmatig zijn heldere tenorstem liet horen met zijn vaste solo's. Johan heeft zijn eigen vis- speciaalzaak in Lelystad.

Klaas Pasterkamp, bariton

trouwde in 2009 met Heleen en is inmiddels de trotse vader van twee zoons. Klaas is in het dagelijks leven calculator bij een betonfabriek in Lemmer. Van 2002 tot 2011 was Klaas lid van het Urker Mannenkoor Hallelujah waar hij tevens vaste baritonsolist was. In 2003 is Klaas zanglessen gaan volgen aan het Muzisch Centrum te Emmeloord bij Marian Huitema. Hierna is Klaas zangles gaan volgen bij Aart Mateboer en vervolgens ook bij Marjo van Someren.

Bert van Slooten, bas

is zijn zangcarriére begonnen in 2001 bij het Urkervisserskoor "Crescendo" waar hij een interne opleiding kreeg van de bekende bariton solist Piet Baarssen. Van 2008 tot 2009 zong Bert bij het North Sea Vocal Band. In het begin van 2009 werd hij gevraagd of hij solo wilde gaan zingen. Sinds die tijd is hij de vaste bassolist van Crescendo. April 2010 is hij zangles gaan volgen bij Marjo van Someren. Bert is in het dagelijks leven mededirecteur van van Slooten Groep (autobedrijf, taxi- en schadebedrijf). Hij is sinds 2002 getrouwd met Ida en woont samen met hun 3 zoons op Urk.

Teunis Nentjes, tenor (reserve)

begon zijn zangcarriére in 2003 bij het Chr. Mannenkoor “Eiland Urk” o.l.v. Gerrit Schinkel alwaar hij vanaf 2014 tevens vaste solist en zijn stem, tijdens de vele concerten te beluisteren is. Samen met muziekvriend Tim Evink vormt hij sinds 2013 het Urker Mannenduo. Sinds 2015 is hij verbonden aan het Urker Mannenkwartet als reservezanger wanneer een van de tenoren is verhinderd. In 2008 trouwde Teunis met Linda en zijn zij de trotse ouders van drie dochters. Hij is mede-eigenaar van schoonmaakbedrijf Gebr. Nentjes.

Fokke Imthorn, bariton (reserve)

maakt vijf jaar geleden in opdracht een fotoserie bij een jubileumconcert van het Urker Mannenkoor “Hallelujah”. Hij was zo geraakt door de koorzang dat hij besloot lid te worden van dit prachtige koor. Zingen is voor hem ontspanning en hij geniet dan ook met volle teugen van de repetities en concerten door het hele land. Naast het zingen speelt hij gitaar en piano. Dit laatste komt regelmatig van pas bij zijn werkzaamheden als leraar op een basisschool.

Bennie Bakker, bas (reserve)

begon in 2010, op advies van een aantal enthousiaste vrienden met het zingen bij het Urker Mannenkoor “Hallelujah”, juist in het jaar waarin het koor met een Koninklijke erepenning werd onderscheiden. Zingen doet Bennie graag en hij valt dan ook op door zijn stevige basstem. Sinds 2016 zingt hij mee bij het Urker Mannenkwartet. In het dagelijks leven is Bennie schilder en eigen baas.
© Stichting het Urker Mannenkwartet